Η έγνοια μας

Κάθε καλοκαίρι...Στρώνουμε το τραπέζι στη γειτονιά των Κυκλάδων.

"Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα βαθύ γαρούφαλο ακρωτήρι" Οδ. Ελύτης

Στον απάνεμο κόλπο της Αμπέλας

Η ταβέρνα της Αμπέλας είναι 13χλμ. από τη  πόλη της Ερμούπολης, στο νότιο μέρος της Σύρου, απέναντι από τη Νάξο, την Πάρο, την Αντίπαρο. Ανάμεσα στο Μέγα Γυαλό και την Ποσειδωνία, κατεβαίνεις από το κεντρικό δρόμο και στο τέλος της στριφογυριστής διαδρομής συναντάς τη προστατευμένη από τα μελτέμια παραλία της Αμπέλας. 

Σε αυτό το ήρεμο τοπίο, η ταβέρνα μας, η Αμπέλα, γίνεται αφορμή για να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη  για την ιστορία, τη φύση, τις γεύσεις και το φως των Κυκλάδων, αυτά τα υπέροχα και ευλογημένα βράχια που μετράνε ιστορία, πολιτισμό και τέχνη από το 3000 π.Χ.

Αρχίζοντας εκεί που τελειώνει το κύμα

Ήσυχα, πάνω στη θάλασσα και κάτω από τα αστέρια. Στη σκιά του μεγάλου αρμυρικιού και του φοίνικα. Ανάμεσα στο ...τρίλημμα για βουτιές και κολύμπι από τη μια,  το δροσερό και άνετο κήπο απ' την άλλη ή τη χαλάρωση και την ...αφ' υψηλού απόλαυση της θέας στη μεγάλη σκεπαστή βεράντα. Ελεύθερα, με απενοχοποίηση της τεμπελιάς και παράδοση άνευ όρων, στη ραστώνη της εποχής.

Με τα αρωματικά φυτεμένα στα παρτέρια μας - προς χρήση στα φαγητά μας- να πυροδοτούν την όρεξή σας.

Σημείο συνάντησης για τις Αιγαιοπελαγίτικες κουζίνες.

Η μαγειρική της ΑΜΠΕΛΑΣ αγκαλιάζει, συνεχίζει και εμπλουτίζει τη μεγάλη παράδοση της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας με συνταγές κυρίως από τα νησιά του Νότιου Αιγαίου και έχει στόχο να συμβάλει στη γνωριμία και αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας. 

Συνεργαζόμαστε με ντόπιους παραγωγούς των Κυκλάδων για την ανάδειξη των προϊόντων τους.

Συνεργαζόμαστε με ειδικό διατροφολόγο για τη διατροφική αξία των γευμάτων μας, και τους σωστούς γευστικούς συνδυασμούς 

Σεμινάρια υγιεινής του Επιμελητηρίου

* Mέλος του Aegean Cusine

Με θέα κι άποψη

* φιλοξενία

* Η ταβέρνα ΑΜΠΕΛΑ είναι:

-  Χαρισματική θέση, για ρεμβασμό και ονειροπόληση στο υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου, εκεί που γίνεται ένα με τον ορίζοντα.

- Χαλάρωση για το νου, τη ψυχή και το σώμα.

* Φιλόξενος τόπος για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες.

* Εύκολα προσβάσιμη από όλες τις ηλικίες και τα ΑΜΕΑ

* Μοναδικός οικογενειακός προορισμός, όπου τα παιδιά μπορούν να παίζουν με ασφάλεια και οι γονείς να χαλαρώνουν διαβάζοντας, συζητώντας.

* Νεανική ιδέα, για όσους θέλουν  να κάθονται στους πάγκους κάτω από το αρμυρίκι και το φοίνικα και να απολαμβάνουν τον καφέ, τη μπύρα ή το ποτό τους ανάμεσα στα μακροβούτια τους.

* Ανοιχτή και φιλική στα ζωάκια σας. Ο κήπος μας τα δέχεται - με δική σας ευθύνη φύλαξης- και τα δροσίζει με πλαστικά μπωλ με φρέσκο νερό

* φροντίδα για τα παιδιά

* Παιδικό μενού

* Παιδικά καθισματάκια για μωρά και ξύλινοι πάγκοι για μεγαλύτερα παιδιά στο κήπο

* προστασία για το περιβάλλον

* Ελεύθερος χώρος πάρκινγκ 50θέσεων, αποτρέποντας και τα ελάχιστα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν στην παραλία. 

* Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο με στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος

* Καθάρισμα νερού με τη βοήθεια ειδικών φίλτρων από τη watershop που το κάνει κατάλληλο για χρήση 

* Καθημερινή καθαριότητα της παραλίας και ειδικοί κάδοι σκουπιδιών.

* Δωρεάν χάρτινα τασάκια για την παραλία

* Δωρεάν ξύλινες σέζ-λογκ για την παραλία, για όσους ξεχάσαν να φέρουν τη δική τους, με μοναδική δέσμευση να μας την επιστρέψουν, για τον επόμενο που θέλει να ξεκουραστεί ή να ρεμβάσει 

* Ειδική φροντίδα για προστασία από έντομα, ερπετά, τρωκτικά, μικρόβια και μικροοργανισμούς με πιστοποιημένες τακτικές απεντομώσεις και απολυμάνσεις από τη bioclean

* Επενδύσεις σε υποδομές του χώρου και του εξοπλισμού 

* Επιμόρφωση του προσωπικού με ξένες γλώσσες, μαθήματα πρώτων βοηθειών, σεμινάρια ΕΦΕΤ, σεμινάρια Εμπορικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων

* Εξοπλισμένο φαρμακείο για κάτι έκτακτο.

* Διασκέδαση

* Ζωντανή μουσική με μουσικούς της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

* Συνεργασίες-συνέργειες - εκδηλώσεις

 Φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε δράσεις όπως:

*  Παρουσιάσεις που αφορούν το φαγητό και το μαγείρεμα

* Σύνδεση με εκδηλώσεις του νησιού

* Να συνδέσουμε τη τέχνη του φαγητού με τις άλλες τέχνες όπως γλυπτική-ζωγραφική- φωτογραφία

* Ειδικές εκδηλώσεις

Φιλοξενούμε στο κήπο μας  τις χαρές σας, γιορτές, γάμους, βαφτίσια μέχρι 200 άτομα με μενού που το σχεδιάζουμε μαζί σας, εκτός από τη περίοδο 10 Ιουλίου-30 Αυγούστου.

SLOW FOOD*

Πρόκειται για ένα κίνημα αντίστασης ενάντια στην ισοπέδωση και εκπτώχευση της γεύσης, που επιβάλλουν η ταχύτητα και λογική των φαστ φουντ. 

Είναι ένα διεθνές κίνημα πολιτισμού, που έχει ως κύριο στόχο τη διάσωση του υλικού πολιτισμού του πλανήτη, την προστασία της τοπικής διατροφικής κληρονομιάς, της τοπικής διατροφικής ποικιλότητας και ταυτότητας, καθώς και την προστασία του δικαιώματος στη γευστική απόλαυση.

Ενθαρρύνει τις τοπικές κοινωνίες να αναγνωρίζουν, να υποστηρίζουν και να απαιτούν καλό φαγητό, καθαρό, δίκαιο, φρέσκο και οικονομικό. 

Επίσης μας υπενθυμίζει τη συμποσιακή συμβίωση και το πνεύμα της παρέας στο τραπέζι, σε ρυθμούς συμβατούς με την ανθρώπινη φύση. 

Προωθεί έναν προσεκτικό πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό που σέβεται το περιβάλλον και τις παραδόσεις, καθώς και διεθνείς πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον τομέα της διατροφής. 

* Η ταβέρνα ΑΜΠΕΛΑ είναι μέλος του κινήματος SLOW FOOD