Η συνταγή μας

Στο δικό μας μενού...Η τέχνη της ζωής δένει γλυκά με την τέχνη της μαγειρικής.

"Ο έρωτας, το αρχιπέλαγος κι η πρώρα των αφρών του

Κι οι γλάροι των ονείρων του, στο πιο ψηλό κατάρτι του ο ναύτης 

ανεμίζει ένα τραγούδι"  Οδ. Ελύτης

Πολλές φορές, οι λέξεις για το φαγητό και τη ζωή μπλέκονται μεταξύ τους. 

Λέμε «αυτός έχει όρεξη για ζωή» κι εννοούμε το δημιουργικό άνθρωπο,  ή λέμε πάλι «δε χορταίνω την ομορφιά του τοπίου»…

Κάπως έτσι συνέβη και με μας στην «ΑΜΠΕΛΑ».

Αναζητώντας τη γεύση της πραγματικής ζωής, βρεθήκαμε στην παραλία της Αμπέλας και τότε, κατάλαβαμε ότι είχαμε ανακαλύψει μια εξαιρετική συνταγή ευτυχίας. Σημειώστε τα υλικά:  

Δυο κουταλιές ηρεμίας, ένα φιλέτο ουρανού και θάλασσας κι ένα ποτήρι – ως απάνω-  ανόθευτη χαρά και διάθεση φροντίδας για τον άλλο.

Έτσι είπαμε το πρώτο μας ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ το 2013. Έτσι συνεχίζουμε μαζί, αυτό που αγαπάμε πιο πολύ: την απόλαυση του μαγειρέματος και τις ιστορίες γύρω απ’ το τραπέζι - τη μέγιστη νοστιμιά της πατρίδας μας!

Σε μια τόση δα παραλία στην αγκαλιά του Αιγαίου.

Ταβέρνα Αμπέλα, πάνω στη παραλία της Αμπέλας. Μια ανύπαρκτη κουκίδα στο χάρτη της Σύρου. Ένα τόσο δα τατουάζ στην αγκαλιά των  Κυκλάδων. Εδώ, στο αιγαιοπελαγίτικο νησιωτικό σύμπλεγμα, στο σταυροδρόμι πολιτισμών, εμπειριών και γεύσεων.

Γιατί η Αμπέλα είναι τόπος γεύσεων, μια γαστρονομική συνάντηση των κουζίνων του Αιγαίου, ένας αιφνιδιασμός διαρκείας στον ουρανίσκο.

Γιατί η Αμπέλα δεν είναι μόνο φαγητό αλλά μια καλή αφορμή να βρισκόμαστε, ένας τρόπος να δοκιμάζουμε τις ισοροπίες και τις εντάσεις της ζωής, μια σταγόνα πίκρα λιγότερη, μια μικρή κουταλιά χαράς παραπάνω. Είναι μια συνολική εμπειρία καλοκαιριού!

Η "δεμένη" ομάδα της ΑΜΠΕΛΑΣ.

Δουλεύουμε  ατενίζοντας το μπλε του Αιγαίου, αγναντεύοντας απέναντι τις Κυκλάδες, τη Πάρο, τη Νάξο.....Μας εμπνέει η θάλασσα, ο ήλιος, ο αέρας, η ησυχία και συζητάμε τις συνταγές μας, σχεδιάζουμε τους καταλόγους, φωτογραφίζουμε τα πιάτα μας, διαλέγουμε τα υλικά, μαγειρεύουμε, ψήνουμε, τηγανίζουμε, κάνουμε δοκιμές, πλένουμε, καθαρίζουμε, σερβίρουμε....... 

Όλοι σαν ένας, για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά μας, τη φιλοσοφία και το όραμά μας.

Γνωρίζοντας, πως οι επισκέπτες μας πρέπει να τα εισπράξουν όλα, μέσα σε λίγο χρόνο και κυρίως κατά τη διάρκεια των διακοπών τους !

Μια ομάδα, που μοιράζεται με αγάπη αυτό που κάνει, ψάχνοντας τα πράγματα από διαφορετικές μεριές. Μια κοινότητα ανοιχτή, φιλική, ζωντανή που παίρνει το ρίσκο να δίνεται, να ζει με πάθος, να εμπιστεύεται, να κάνει λάθη.

Η ΑΜΠΕΛΑ είναι άποψη ζωής. Είναι τροφή για έμπνευση. Είναι η τέχνη να χορταίνεις το χρόνο σου.

Για να περνάμε καλά όλοι μαζί!

Ευχαριστούμε τους προμηθευτές και συνεργάτες μας για τη ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που μας παρέχουν, γιατί συμβάλλουν στο τελικό συλλογικό αποτέλεσμα.